Tuesday, 16 October 2012

HaDiaH CpeCel uNtUk B0yFie SaYanG

terima kasih..telah mengajarkan aku pelbagai perkara..mengajarkan aku apa itu KUAT, apa itu SEMANGAT, apa itu HARAPAN...


aku lebih mengerti, ketika kau ajari aku untuk bisa berdiri sendiri.aku lebih tau, ketika kau ajari aku untuk yakin akan masa depan, akan doa, akan cita-citademi kita..demi mereka..


ketika aku benar-benar lemah,kau ajari aku lagi, bagaimana untuk tetap bisa bersyukur,untuk tetap bisa membangun mimpi..kerana di depan sana, perjalanan masih sangat luas bukan ?dan kau ajari aku satu hal lagitentang bagaimana kita akan sama-sama mewujudkan harapan,sambil tetap erat menggengam tangan..terima kasih sayang...

=== yuppiiee === heyy heyy ! 
Assalamualaikum Semua ! 

puisi atas tuh adalah pembuka bicara, pemanis kata je... 
blum masuk bab2 membebel nie...


HAHAHAHA 
actually hari nie manja nak bagi hadiah kat sambady.. 
hehehe 
nak post kat FB tp c mamat tuh ta bagi...
hurmm.. :'( 

kecik aty...
penat2 buat bagai ...


SO.... memandangkan aku nie jenis DEGIL nak mampos tahap gaban nye pun aduyy..
aku ttp nak share kat BLOG aku !
lagi pown... BLOG aku nie sape je lah yg baca... 
follower pown ada 3 je ? 
haaa... so tak ramai la kan yg tgok ? kihkihkih :D 

22 april 2012 hari tuh, BEDAY Manja.. 
si Boyfie aku nie punya lah semangat wat seprise kat aku...
even 21 april 2012 tuh makayah aku da datg dari SELAYANG wat BEDAY PARTY tok aku..
jempot SATU POLI ! ehh... tak.. actually satu class je? hehehe 
sambut awal la der... :)
wat jamuan makan2 BAKSO 
* ta kira la sedap ke tak sedap bagi aku masakan MAK aku number ONE ! 
kalah chef wan ! hihihi
and... penat semalam tak hilang lagi tibe2 member2 baik kesayangan2 selaku housemate2 aku nie ajak makan  luar? *suddenly actually

then aku pown ikot je lah...
mula2 plan nak makn KFC je..
tapi cakap serupa "ke***g" 
tak jadi mkn KFC makan PIZZA plak.. hais =,=
aku pown menonong ikot je lah..
sampai2 je kat atas tgok2 Boyfie aku ngan member dia sorg da ready kat situ siap dengan hidangan bagai ?
haishh =,= 
terkejot campor terharu... 
i love you baby .. hihihi

tapi... masa Beday Dia baru2 nie...
13 september 2012.. 
aku tak dapat wat samting yg specel tok dia..
aku nak blanja dia makan, tapi dia tak nak...
:'(
kecik aty...

last2 aku ikot je lah dia mkn luar, aku bawak member aku selaku driver aku UMMI SUHAILI ..
n dia bawak member2 die..
sorry housemate2 lain sebap ta bawak korunk sayang.. hihihi 
takut bankrup mamat tuh nty..
akng aku yang ssh klw dia tak masuk2 minang ? HAHAHAHA *gatai 
and we makan2 dekat CUPAK CAFE tanjung malim..
tapi... aku ada wat kan dia KEK BATIK dari air tangan aku sendiri shiot !
and housemate aku ramai2 wat kan kad beday tok die..
maybe secara ta sengaja ? hahaha *pecah rahsia !

so... 
aku buat MOVIE nie  
khas untuk mamat tuh ?
hee..
lpas nie kalaw kene marah aku redha je lha..
tadah telinga, susun jari sepuloh, mintak maaf, SUDAH ?
*jahat ke nakal nie? aku pown ta sure..

this is our perjalan cinta..
yg pasty bila aku tgok movie nie...
aku jatuh cinta berkali2 dengan dia..
sayang sangat kat die ! hehehe 

tapi.. ta tawu la berjaya upload ke tak.. 
first time main upload je h nie.. 
hurmmm..
kita tunggu dan lihat k sayang2 ...












Tuesday, 25 September 2012

TenTanG si Dia yaNg ku CinTa

Assalamualaikum Cinta !
Waalaikumsalam Rindu !


Alhamdulillah ! 
hari ini genap lah hubungan aku dan si dia 8 bulan 25 hari 17 jam 7 minit 7 saat 

kenapa tiba2 nak cakap pasal si dia ??
ermmmm 1 pertanyaan yang cupumas ! hikhokhikhok 
actually... aku rindu kan dia.. tapi tak selalu aku ungkap kan sayang n rindu tuh pada dia... 
ntah dia tahu ataw tak... klw dia tahu pon asenya mungkin dia ragu2 kowt ?

hurmmm.. 
bg aku si dia nie jenis jejaka yang...
TEGAS ! 
yupp... dia sgt tgas...
dan aku plak ?? even umur da nak masok 20 pown perangai still mcm budak2?? 
cepat menangis... cepat tancing... pencemburu tak tentu pasal... degil tahap gaban..
n yg paling penting yang dia selalu tgor aku ialah sifat BOROS aku ? haissh 
=,= 
tapi... klw aku kecik aty, marah, cemburu, aku pilih untuk diam dan biarkan dia sedar sendiri... 
sebap aku taw...
dia tuh jenis yang sgt menjaga hati aku n manjakan aku... 
and paling dia tak suka bila aku NANGIS ! 

ermmm..
actually.... dia MANJA orangnya... tapi kadang2 je? hahahhaha 
sampaikan bila dia say "saya sayangkan awak..." aku boleh nanges?
apakah ???
terharu siot ! seolah2 kata2 dia tuh betol2 sampai ke ulam pegaga, jantung, jiwa raga, hempedu, hati lah ! 

hah ?? 
siapakah gerangan jejaka tua tuh ? hehhehe 
*ta delah tua sgt pown... juz dia suka bg ceramah free kat aku ?
hahhahaha btw its okay la... 
marah kan tanda sayang ?
sayang kan tanda cinta ?
cinta kan tandanya..... errrrr... *lu pikir la sendiri ! :p 

heyy budak ! 
dengar sini !
yela.... awak ! awak yang bernama MUHAMMAD ISKANDAR BIN ISMAIL !!

saya benci awak ! awak tuh pencuri yang paling di kehendaki tawu tak !! 
awak kena jaga elok2 "barang" yang awak curik tuh ?
jgn smpai ayah mak sy ketok2 pale awak sebap wat anak manja dowg nie mcm org tak betol ! 

WARNING nie !! 
*ceehhh berlagak garang ! padahal suka...


yes !! this is my boyfie !! MUHAMMAD ISKANDAR BIN ISMAIL 

ermmmm.. nie kira first date dolu2 zaman muda2 dolu2 la... 
at proton city tanjung malim perak !


hallooo haallooo !! time nie kitorang g TS ! TUTTY FRUITY punye pasal la! hehhehe



ada iras2 tak ?? hehehe moga2 dipanjang kan jodoh dengan si busyhuk nie ! heee


HAAA... yang nie aku pon terkejot gila bak hang !
second date dia beli kan aku 2 teddy ! 
yg besha tuh namenya "bby" 
yg biru tuh namenya :musyuk"

hehehe thankz awak :) 


Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan tetapi ia tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan. Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.


Jangan simpan kata-kata cinta kepada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, kerana akhirnya anda akan catatkan kata-kata cinta itu di pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dimindamu itu sekarang selagi dia mampu mendengar dan tersenyum kepadamu.


Jika ada sepuluh orang yang mengambil berat terhadapmu, maka sudah pasti salah seorang daripada mereka adalah aku. Jika hanya seorang saja yang mengambil berat terhadapmu, maka sudah tentulah orang itu adalah aku. Dan jika tiada sesiapa lagi yang mahu mengambil berat terhadapmu lagi, maka itu bermakna aku sudah tiada lagi di dunia ini.






Sunday, 19 August 2012

CinTA, sUkA , saYanG

Assalamualaikum Semua ! 

*tarik nafas panjang2 kemudian tiup FFFFFFUUUUUUUUUUUHHHHHHHHHHHH ! 
ini bukan rancangan TV3 fuhh tuh okay? 
hahaha nie ffuuuuuhhhhhh sebap blog nie agak "berhabuk" la ... :D 
malam nie tibe2 terdetik n terniat di hati untuk berkongsi sesuatu.. 

Cinta dan kasih sayang adalah jiwa yang tak dapat di pisahkan. 
Cinta yang datang dari ketulusan hati kan menjadi sejati. 
Cinta bukanlah apa yang kamu lihat tapi apa yang kau rasakan 

Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta 
DAN 
tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta.

Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. 
Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita 
kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain


CINTA vs SUKA 


★ Di hadapan orang yg kta CINTA,hati kta akan brdgup kencang...
☆ Tpi d dpan org yg kta SUKA,hati kta akan gembira...
★jika kta lhat d dlam mata org yg kta CINTA,kta akan kaku...
☆ tpi...jikalw kta melihat ke dlm mata org yg kte SUKA,kta akan tersenyum...
★ di dpan org yg kta CINTA,lidah kelu utk berkata2...
☆ di dpan org yg kta SUKA,lidah bebas berkata ape sje...
★ di dpan org yg kta CINTA,kta menjdi malu...
☆ di dpan org yg kta SUKA,kta akan tnjukkan dri yg sebenar.... 
★ kta xblh merenung mata org yg kta CINTA...
☆ tetpi kta slalu merenung mata org yg kta SUKA...
★ bila org yg kta CINTA menangis,kta akan trut menangis...
☆ bla org yg kta SUKA menangis kta akan trut membuat dia gembira...
★ di dpan org yg kta CINTA,musim sentiasa berbunga2...
☆ di dpan org yg kta SUKA,musim i2 cume berangin saja...
★ di dpan org yg kta CINTA,kta takut utk bertrus trang krane terlalu bimbang si dia akan terguris...
☆ tetpi,di dpan org yg kta SUKA,tlalu mudah utk bertrus trang krane kta yakin trus trang i2 pling baik utk mjaga kharmonian perhbgn kmu dan si dia...


GURLZ ♂: PERASAAN CINTA MULA DARI MATA...
BOYZ ♀: PERASAAN SUKA MULA DARI TELINGA...



J4d1..j1k4l4u k1t4 b3rh3nt1 m3nyuk4i s3s30r4ng yg kt4 suk4,14 ump4m4 kt4 m3mbu4ng t3l1ng4 kt4... T3t4p1,j1k4 k1t4 cub4 m3nutup m4t4,c1nt4 4k4n b3rub4h m3njd1 41r m4t4...
THE END!!!




Saat kau MENYUKAI seseorang, kau ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.

Saat kau MENYAYANGI seseorang, kau ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau MENYUKAI seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,”Bolehkah aku menciummu?”

Saat kau MENYAYANGI seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,”Bolehkah aku memelukmu?”

Saat kau MENCINTAI seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya…

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan berkata “Sudahlah, jgn menangis.”
SAYANG adalah saat ia menangis dan kau akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kau akan membiarkannya menangis dibahumu sambil berkata, “Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama". 

SUKA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,”Ia sangat cantik/tampan dan menawan.”
SAYANG adalah saat kau melihatnya kau akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,”Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku..”

Pada saat orang yang kau SUKA menyakitimu,maka kau akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.
Pada saat orang yang kau SAYANG menyakitimu,engkau akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kau CINTAI menyakitimu,kau akan berkata,”Tak apa dia hanya tak tau apa yang dialakukan.”

Pada saat kau SUKA padanya, kau akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kau SAYANG padanya, kau akan MEMBIARKANNYA memilih.
Pada saat kau CINTA padanya, kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus.

SUKA adalah kau akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kau akan menemaninya di saat dia memerlukan.
CINTA adalah kau akan menemaninya tak perduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.



        AKU HANYA INSAN BIASA YANG INGIN DICINTA & MENCINTAI 
    HARGAI AKU SELAGI AKU MASIH ADA 


                                                    








Tuesday, 15 May 2012

t3nt4ng s4h4b4t s3j4t1

THURSDAY 
15 MAY 2012 

Assalamualaikum & Heyy beb beb beb n beb ! 
bertemu lagi kita hari nie kan.. Alhamdulillah :) 

0kay la.. hari nie nean nak berkongsi tentang PERSAHABATAN SEJATI ! 
yupp... persahabatan ! 

TUHAN aturkn antara kita 1 pertemuan ditetapkn 2 hati.
 Dalam 2 hati diberikn 3 rasa :
SAYANG, KASIH & KASIHAN. 
Dalam 3 rasa itu dselitkn 4 tujuan:
BERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, & BERSAMA. 
Dalam 4 prkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu:
TEMAN BAIK SELALU DI SISI. 
Dalam 5 prkataan itu trsmbunyi 6 impian iaitu :
SAYANG,KEKAL,SETIA,MNGERTI,MENGHARGAI,& MENGINGATI. Dalam 6 impian itu trsimpul 7 huruf keramat iaitu :
“S.A.H.A.B.A.T”

0rang kate berkawan biar seribu, bercinta biar satu !
bukan hanya pada kekasih sahaja kita memerlukan kesetiaan, kejujuran, & berk0ngsi kasih..
namun..pada seseorang yang bernama SAHABAT p0n memerlukan semua element tuh ? kan?

Antara mereka yang banyak memberi effect dalam hidup nean yang banyak mengajar erti tentang persahabatan ialah UMMI SUHAILI , SITI ZUBAIDAH, SHIFA JO HARI, FAIE SYAHIRA, KU NAD  dan ahli baru kami  ANA !  
merekalah CLASSMATE merekalah HOUSEMATE merekalah FRIENDMATE merekalah FAMILYMATE dan segala " MATE" yang ada dalam kamus Dewan Bahasa dan Oxford !
banyak yang kami rase bersama, susah senang , gelak tawa nanges, sakit sehat, semua tuh kami
dapat rasa dalam " rumahku syurgaku " di Bandar Behrang 2020 berhadapan dengan kebun tanah kami ! ( *sejak bila ada tanah kebun, kebun tanah pon aku tataw ! )        =) 
ha??? 
GADUH or SELASEH KEFAHAMAN ??? hurmmmm.... ( salah eja? AAK ?? ) 
satu hari kalaw tak bergaduh, TAK SAH !
tapi....Gaduh2 manja je larh yea? dan gaduh2 manja tuh la yg wat kami lebih memahami sikap masing2.. ade yg pelik? hahahhahhaha
tuh adalah rahsia kerajaan rumah kami okay ! 

HA ! nie la dy jambu dan pisang ! eyhh... tak tak tak =)
yg pkai tudung tuh SHIFA JO HARI & yg pkai spek besa tuh ZUBAIDAH !
comel kan dorunk ? 



ha !! nampak tak yang dowg bahagia bila BerGaduh Manja?
*pisang n jambu nie la yg selalu membingitkan " rumahku syurgaku" 
Jyeahh !! :D 


okay ! yang berselendang ayu berwarna htam klabu tu pule SYAHIRA ! 
dye tue pandai wat muke bile ade bunyik "snap" ! 
heee~~ jeles2 ! 
*first time pakai selendang kot?! ( katenya... )


tarraa!! ikan keli bersama dengan sengkuang ! :) 
hehehe *habis lah aku 
yg tudung krim tue SUHAILI  & yg tudung biru tuh KU NADIA 



heeyy !!! nie diye budak kacang hijau banyak berkata2,yg selalu boat org ta kering gusi gelak dengan setiap ape yg di critakan... 
tersesat dari mana pon tataw? hahahhaa
name dy NUR FARHANA ! 
cun kan ? *sekadar amek hati ! ahhahahaha ( gelak jahat )


ini lah KAMI ! hurmm tapi kurang 2 orang la...
- ha? sape? 
ermmmm.... ha !! suhaili ! mane ntah dy hilang? hahaha
- nean mane??
amboii.. sayang nye U all U all kat I..
:)
i la yg "snap" pic nie.. sebap tuh ta leee ~ 
hehhehehhe

mesty U all U all semua nie pelik kan ? nape kejap2 nean panggil pisang la? uja la? jambu la? ermmm ikan keli la? sengkuang? kacang hijau? kan? kan? kan? haaaa... tuh la name timang2 manja kami kat rumah kalaw nak mengusik, mengerjakan org ! 

☞ Pelangi tercipta dengan 7 Warna.
☞ Langit diciptakan dengan 7 lapisan.
☞ Satu minggu ada 7 hari.
☞ Bidadari digambarkan dengan 7 rupa
☞ Lagu tercipta dengan 7 nada.
☞ Ada 7 keajaiban dunia.
☞ Ada 7 huruf yang selalu tersimpan dalam hatiku tentang kamu, Yaitu: “SAHABAT”


p/s : AKU HANYA INGIN MEREKA TAW YANG AKU HARGAI SANGAT2 PERTEMUAN KITA DAN PERSAHABATAN YANG TERJALIN ANTARA KITA ! MUNGKIN SEDIKIT SEBANYAK KITA SALING TERLUKA ANTARA SATU SAMA LAIN, TAPI IANYA MEMBERI BANYAK KENANGAN ANTARA KAU DAN AKU ! 

JIKA ALLAH s.w.t TIDAK MENULIS JODOH KITA BERSAMA..KITA TETAP TIDAK AKAN BERSAMA..TIADA YANG KEBETULAN MELAINKAN SEMUANYA TELAH DIRANCANG..DAN SEBAIK BAIK YANG MERANCANG ITU ADALAH ALLAH s.w.t, MAHA PERANCANG SEGALANYA.. 


“Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan, mendahulukan atas nama kebajikan, menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan, ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari ganti…”








Monday, 14 May 2012

s3g4l4ny4 t3nt4ng IsRyanie ! 


Assalamualaikum ! 
0kay first of all, let me introduce my self ! my name is Neng Anifatun Na'im Binti Sumarsi ! 
hurmmm...maybe u all yg bace "benda alah" nieh boleyh panggil saya NEAN MANJA :) 
sebap nya kat mane2 orang lebih kenal nama NEAN MANJA daripada nama sebenar ? ahha !
IsRyanie tue... nama yang baru lahir, kurang dikenali lagi . . . never mine lambat laun u all semua mesty tawu ape maksod IsRyanie tuh :) { so.. rajin2 la baca nean punye blog nie k sayang ! }


blog Nie diCipta uNtuk berk0ngSi CeriTa, PenGaLaman, perSahaBataN, PerCinTaAn dan MachaM2 lAgI ! tHaNk kePadA yanG suDi mElUangKan maSa !


BermuLa nYa kEhidUpan nean seBaGai ReMajA aDalaH apaBilA meNdaPat Tawaran Ke POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH, PERAK !


ha? 
"DAPAT COURSE APA??" 
0kaY.. nean DaPaT Course DRM ( DIPLOMA RETAIL MANAGEMENT ) hehehe 


ha??? 
"TIBA2 TERINGIN NAK MELIHAT EMPUNYA BLOG???" 
errRrR.. eRMmmmMm... 



TarRrAaa !! nie la Nean Manja yang Manja+Degil+penTouching+suka bercakap+suka menangis+dan banyak lagi ! u all kene la setia baca blog nie kalaw nak knal Nean nie bagaimana orang nya? 



nIe AdaLah Post YaNg perTamA . soRry k kaLaW agaK MemB0san kaN, insyaALLAH AkAN nean peRtiNgKaTkaN laGi . . .  =)

nean buDaK BarU BelaJar,
Kalaw SaLah t0l0nG tunJuK aJaR =) 
es0k kiTa JuMpa LaGi pAdA MasA yaNg Tak tenTu BilA2 masA saHaJa waLaW dI maNa U alL BeraDa ! 

WASSALAMUALAIKUM 
: D

p/s : macam ayat eklan TV plak ? hahhhaha what ever !